This is a free Purot.net wiki

Liikkuva verkko

Liikkuva verkko -osaprojekti

koostuu kuudesta erillisestä yksiköstä, joista kukin sisältää seuraavan laitekannan:

Latauskaappi, joka sisältää 20 + 3 kannettavaa tietokonetta, miniläppärit tai tablet-tietokoneet, hiiriä, 3 digikameraa, videokameran, 5 web-kameraa, langattoman web-kameran, langattoman tukiaseman ja älyprojektorin sekä 3G SIM-kortteja.

Liikkuvan verkon yksiköistä yksi kulkee automaatiotekniikan ja yksi levy- ja hitsausalan mukana. Muut yksiköt on sijoitettu Nokialle logistiikka-alan käyttöön, Kangasalle ICT/Sähkölle, Koivistontielle turvallisuusalalle ja Orivedelle LVI/Talotekniikka-alalle.

Kannettavien tietokoneiden latauskaappi

Wlan -yhteydet toimipisteissä

Natura Mobilen liikkuvien verkkojen oppimisympäristöissä on mukana Wlan-tukiasemat,

joiden tehtävänä on luoda langaton tietoliikenneverkko opiskelutarkoituksiin PIRKOn toimipisteissä, paikoissa, joihin Natura Mobilen liikkuvien verkkojen oppimisympäristöjä on luovutettu projektintiimoilta mahdollistamaan tieto- ja viestintätekniikoiden laajempaa ja monipuolisenpaa hyödyntämistä opiskelemisessa.

Jokaiseen liikkuvien verkkojen oppimisympäristöön kuuluu lähtökohtaisesti yksi Wlan -tukiasema. Valittujen Natura Mobile -projektin pilottitutkintoalojen langattomien verkkojen tarvetta kartoitetaan jatkuvasti, sekä pyritään kehittämään kattavammaksi. Kattavuuden lisäämiseksi voivat opettajat ja opiskelijat esittää ehdotuksiaan, vaikka tämän sivuston keskustelu palstalla. Keskustelu palstalle voi myös kommentoida muutenkin yleisesti verkkojen ja Natura Mobile -laitteistojen toimintaa ja kehitys ideoita (vaikka anonyyminä).

Pyrimme myös ilmoittelemaan mahdollisista huoltokatkoista ja muutoksista tällä samalla foorumilla, joten pysykää langoilla.

Discuss & brainstorm